Happlify: de leukste shopping guide + blog

Voordat je een e-step aanschaft, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de geldende regelgeving voor kinderen en om te begrijpen welke elektrische steps veilig zijn voor jonge rijders. In deze blog leggen we je uit wat je moet weten over het kopen van een elektrische step voor kinderen, inclusief veiligheidskenmerken en belangrijke aankoop overwegingen. Om jezelf een beetje te gaan oriënteren kan je vast gaan kijken voor een elektrische step bij easy-ride.nl

Regelgeving in Nederland

In Nederland is het vrijwel overal verboden om met een elektrische step op de openbare weg te rijden. Dit betekent dat kinderen jonger dan 16 jaar niet met een dergelijke step op straat mogen rijden. Voor de enkele steps die wel op de openbare weg zijn toegestaan, is een (brommer)rijbewijs vereist en moet je minstens 16 jaar oud zijn. Kinderen mogen alleen op privéterrein gebruik maken van een elektrische step.

Aandachtspunten bij een elektrische step

Allereerst moet de step de juiste hoogte hebben, zodat het kind comfortabel en veilig kan rijden. Controleer daarom goed de hoogte-instellingen van de step. Daarnaast is de kwaliteit van de step belangrijk. Zoek naar een betrouwbaar model en overweeg extra functies die de veiligheid kunnen verbeteren, zoals remmen, verlichting of beschermende materialen. Een andere belangrijke factor is dat de elektrische step moet voldoen aan alle geldende regelgeving en veiligheidsaanbevelingen voor kinderen. Controleer of de step geschikt is voor de leeftijd en ervaring van je kind, en zorg ervoor dat je op de hoogte bent van eventuele lokale wetten met betrekking tot het gebruik van elektrische steps door kinderen.

Veiligheidstips voor tijdens het rijden

Het dragen van een helm en bescherming voor polsen en knieën is absoluut aan te raden. Voor jongere kinderen is het verstandig om de maximumsnelheid van de step te beperken tot 10 km/u. Verder zijn goede verlichtingselementen belangrijk, vooral als de step mogelijk in de toekomst op de openbare weg gebruikt mag worden. Daarnaast dienen zowel de voor- als achterremmen perfect te functioneren om ongelukken te voorkomen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle veiligheidsvoorzieningen van de elektrische step in orde zijn. Door veel te oefenen op eigen terrein kunnen ze gewend raken aan het besturen van de step. Ze weten hoe de rem werkt, hoe ze bochten maken en zijn straks voorbereid om als ze wat ouder zijn zelf de weg op te kunnen!

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.