Happlify: de leukste shopping guide + blog

Dinsdag 7 september aanstaande komt mijn boek Happlify your life uit. Een boek wat heel praktisch ál het geluk in je leven naar bovenhaalt. Week voor week weet je meer en noteer je wat jou persoonlijk gelukkig(er) maakt. Zodat je straks jouw eigen geluksdocument for life hebt. Hier een klein voorproefje van week 7 - Humor.

Happlify your life werkboek

Humor - Wanneer had jij voor het laatst de slappe lach?

De tranen stromen over mijn wangen, de mascara zit inmiddels op mijn kin, mijn buik verkrampt en nét als ik denk dat het onder controle is kijken we elkaar aan en proesten we het weer uit. De slappe lach, samen met mijn moeder en zusje. Eén van de beste blijmakers op de hele wereld voor mij.

Goed lachen is een heel gezonde en leuke bezigheid. Tijdens 
het lachen vertragen de bloeddruk en hartslag en ontspannen je spieren. Emotioneel ontstaat een gevoel van plezier, bevrijding en ontspanning.

Happlify your life humor

Lachen is vaak een gevolg van humor

Ook humor is iets heel persoonlijks. Een grap waar de één van 
in zijn broek piest, is voor de ander helemaal niet leuk of misschien zelfs beledigend. Lachen kan dus bijna iedereen, dat is aangeboren. Maar waar je om lacht en welk gevoel voor humor 
je ontwikkelt, wordt bepaald door je levenservaringen.

Wat verschillende vormen van humor met elkaar gemeen heb
ben is dat er iets onverwachts gebeurt bij wat je ziet of hoort. Iets wat niet helemaal klopt en gevaarlijk lijkt. De hersenen worden geprikkeld om snel in actie te komen. Het lichaam wordt klaargemaakt om te vechten of te vluchten en je hersenen zetten zich schrap voor deze actie: endorfine en adrenaline (geluksstofjes) worden aangemaakt. Bij de comic relief blijkt dat vluchten 
of vechten niet nodig is en heb je al die boost gratis en voor niks gekregen. Dat schijnt ontzettend goed tegen stress te werken. Humor maakt niet alleen gelukkig door die geluksstofjes en om-
dat we moeten lachen. Humor heeft ook een positief effect op 
de relaties met anderen. Samen kunnen lachen verbindt.

Waar kun jij hartelijk om lachen?

Wie is jouw favoriete cabaretier? Bij welke show of grap lachte 
je het hardst? Is er een film of komiek die jou telkens weer in een krul legt? Een bepaalde mop of gebeurtenis? Ga eens na wat jouw humor is en noteer waar jij echt op los gaat – wat lachen betreft.

To do week 7
Beschrijf voor jezelf waar jij smakelijk om kunt lachen (en misschien ook met wie).

Extra tip
Glimlach als je vrolijk wil worden, ook als je er geen zin in hebt. Bewezen is dat je je hersenen kunt foppen. Die maken vervolgens geluksstofjes aan en je bent weer in de happy loop!

🍳 Bestel jouw exemplaar 👉 HIER 👈

Happlify your life bestellen

Vanaf 7 september is het boek verkrijgbaar, maar je kunt nu alvast 👉 HIER online een pre-order plaatsen (of bij je lokale boekwinkel). Nice to know: bij aanschaf van het Happlify your life boek krijg je nu tijdelijk de online reminder (t.w.v. €47) cadeau!

Contact en meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met happlifyyourlife@happlify.nl
Uitgever: Singel Uitgeverijen | Nijgh & Van Ditmar
Contact uitgever m.b.t. marketing en wederverkoop: Sandra van Mook

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.