Happlify: de leukste shopping guide + blog

Daar komt 2024 alweer aan. Nieuw jaar, nieuwe kansen toch? Heb jij al goede voornemens? Gezonder leven, meer bewegen, stoppen met roken, minder alcohol drinken... je kent ze wel. 

De truc met goede voornemens is dat je er niet teveel hebt. Beperkt je je tot een paar goed voornemens, dan is de kans veel groter dat je het volhoudt. Schrijf ze op, praat erover met mensen die in je geloven, wees blij met elke stap in de goede richting en vier de successen tussen door. Dit zijn 10 van de meest populaire goede voornemens:

 1. afvallen
 2. stoppen met roken
 3. meer sporten en bewegen
 4. minder alcohol drinken
 5. minder druk maken
 6. yogalessen volgen of te mediteren
 7. geld sparen
 8. vaker op reis gaan
 9. meer tijd met familie en vrienden doorbrengen
 10. van baan veranderen

Punt drie blijft hier altijd een terugkerend issue. Het begin is er wel, maar het lukt me maar telkens niet mijn nieuw verzonnen sportritueel een heel jaar lang vol te houden. Yoga, sportschool, fietsen, hardlopen, alles is de revue al gepasseerd, maar niets is blijven plakken. En ja, wat moet je dan? 

Ongemerkt slimmer bewegen?

Nou kijk, het goede nieuws is dat je ongemerkt meer kan bewegen zonder je meteen een nieuwe sport aan te meten! Hierbij drie handige tips:

 1. Reis slimmer. Het kan niet altijd. Maar als het kan: neem (gedeeltelijk) de trein, pak de fiets of loop naar je werk, school of afspraak. Je beweegt dan ongemerkt meer. Volgens de NS beweeg je al snel 30 minuten per dag als je met het OV reist (zie ook: www.reisjefit.nl).
 2. Geef een rondje. Werk je met meer mensen op een plek? Haal regelmatig even koffie of thee voor je collega's en jezelf. Zij blij, jij blij! Werk je alleen? Zorg dat je koffie of thee niet te dichtbij staat, dan loop je meer. Je geeft je hoofd even een mini-pauze en brengt je lijf in beweging.
 3. Ga staan. Heb je een zittend beroep? Ga staan! Om toch weer te kunnen staan en vooral staand te bewegen tijdens het lezen of schrijven, kun je een zit/sta-bureau gebruiken. Of kijk eens op www.upstaa.com.

Tot slot 

Goede voornemens zijn een goed idee én dus heel haalbaar, maar heb je het oude jaar al afgesloten? En dan bedoel ik écht achter je gelaten door terug te blikken op alle hoogtepunten en gebeurtenissen? Dat kan heel mooi met de Time Capsule uit deze Time Capsule blogpost. Hiermee bewaar je de herinnering aan afgelopen jaar en maak je je wensen en doelen kenbaar voor het verse, nieuwe jaar.

 

Mariko Naber

De auteur: Mariko Naber

Branding expert en online ondernemer Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Happlify, Sell your stuff online en branding agency Loaded ink BNO. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice.

  

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.