Happlify: de leukste shopping guide + blog

Van de bank afkomen om te bewegen, klinkt niet altijd even aantrekkelijk. Lig je net lekker een serie te kijken of ben je net verdiept in je boek, moet je jezelf weer in je sporttenue hijsen. Hell no! Gelukkig is daar wat op te bedenken: maak bewegen leuker voor jezelf. Met deze 9 tips wordt het minder erg om van de bank af te komen.

Tip 1 - Kies een sport die bij je past 

Als jij een enorme hekel hebt aan hardlopen, ligt de drempel extra hoog om van de bank te komen voor een renrondje. En als jij de sportschool maar niks vindt, is het heel lastig om jezelf toch een trap onder je kont te geven en daarnaartoe te gaan. Ga daarom op zoek naar een sport die specifiek bij jou past. 

Voor de één is dat fitness in de sportschool, voor de ander past een teamsport beter. En weer een ander vindt het heerlijk om in zijn eentje baantjes te trekken in het zwembad of ongestoord te hardlopen. Houd je van wat minder intensieve sporten? Dan is pilates, yoga of langere wandelingen maken misschien perfect. Er is vast een sport te bedenken waar jij wél plezier aan beleeft.

💛 Lees ook: Kies een sport die wél bij je past

Tip 2 - Zet je koptelefoon op 

Met een muziekje of een podcast erbij wordt sporten geheid leuker. Stel in Spotify een lijst samen met je favoriete sportmuziek of kies een podcast waar je graag naar luistert. Zet je koptelefoon op of doe je oortjes in en geniet ondertussen van iemand die tegen je kletst of van een gezellig muziekje. Maakt sporten net wat leuker!

Tip 3 - Beloon jezelf na het sporten

Als je dan toch jezelf bij elkaar hebt geraapt om aan het bewegen te slaan, is dat wel een beloning waard. Stel jezelf iets leuks in het vooruitzicht voor naderhand. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je na afloop een aflevering van je serie mag kijken, trakteer jezelf daarna op een extra lekkere avondmaaltijd of leg alvast een heerlijke en voedzame snack voor jezelf klaar. Of besluit dat je de hele avond lang niets meer hoeft als je eenmaal hebt gesport. Zo heb je wat leuks om naar uit te kijken. 

Tip 4 - Houd sporten haalbaar

Niet gek dat de drempel om te sporten hoog ligt als je jezelf meteen verplicht om een uur met gewichten te zwaaien in de sportschool terwijl je een beginnend sporter bent. Bouw sporten liever wat rustiger op en leg de lat niet te hoog (is ook beter voor je spieren trouwens!). Als je pas net begint, houd het dan bij een kortere sporttijd en kijk naar oefeningen die haalbaar zijn. Zo maak je bewegen minder intens en vervelend.

Tip 5 - Zoek een sportmaatje  

Een sportmaatje is aan de ene kant een goede stok achter de deur om toch te bewegen. Aan de andere kant maakt het sporten ook leuker. Meld je bijvoorbeeld samen met een vriend(in) aan voor een yogales, ga met je partner samen naar de sportschool of trommel iemand anders op om mee te hardlopen, yoga-en of wat dan ook. 

Een andere optie is om aan teamsport te doen. Dan heb je sowieso altijd gezelligheid om je heen tijdens het sporten. 

Tip 6 - Houd je vooruitgang in de gaten

Bewegen is gezond voor je en maakt je fitter. En je zult zien dat je snel resultaat boekt als je van sporten een gewoonte maakt. Ga daarom regelmatig voor jezelf na wat je nu meer kunt dan een paar weken of maanden geleden. Voel je je fitter? Zit je lekkerder in je vel? Maak er notities van, zodat je extra motivatie uit je vooruitgang kunt halen. Eventueel kun je ook in handige apps, zoals Runkeeper, je steeds beter wordende prestaties bijhouden. 

Tip 7 - Stel doelen ter motivatie

Wat ook heel motiverend werkt? Stel doelen voor jezelf met het sporten. Daag jezelf bijvoorbeeld uit dat je over een X aantal weken 15 minuten kunt hardlopen in plaats van 10, of dat je over een maand meer gewicht kunt tillen dan nu. Door doelen voor jezelf te bedenken, heb je iets om naartoe te werken. Je doet het sporten ergens voor. Dat maakt het leuker, maar geeft ook houvast. Je weet dan elke keer dat je naar de sportschool gaat “Oh ja, hier doe ik het voor!”.

Tip 8 - Doe jezelf een leuke sportoutfit cadeau

Die te gekke yogabroek die je laatst zag. Of dat fijne hardlooptopje dat veel fijner zit dan het oversized shirt dat je nu draagt. Met de juiste sportkleding heb je iets om naar uit te kijken als je gaat sporten. Dus ga een keer naar een (online) sportwinkel en shop een outfit die sporten voor jou leuker maakt.

Tip 9 - Maak bewegen leuker door het niet alleen in sporten te zoeken

Beweging zit ‘m niet alleen in je in het zweet werken in de sportschool. Je kunt ook meer beweging halen uit je dagelijks leven. Simpelweg door vaker de trap te nemen in plaats van de lift, door elke dag een stuk te wandelen of door de auto te laten staan voor dingen die op fietsafstand zijn. Kijk of je van bewegen een gewoonte kunt maken, waar je nauwelijks iets van merkt. Zo maak je het leuker én makkelijker om het bewegen op te pakken.

Vertel, wat helpt jou om bewegen leuker te maken?

 

Romy Veul

De auteur: Romy Veul

Tekstschrijver, taalfanaat, gek op kleur en zo vaak mogelijk vrolijk. Dat is wie Romy Veul in een notendop is. Op haar blog Vaker Vrolijk neemt ze je mee in haar positieve hersenspinsels. Dit altijd met een bescheiden dosis humor en lekker kleurrijke foto's. De blogposts van Romy >

 

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.