Happlify: de leukste shopping guide + blog

'De eerste tekenen van ouder worden' hoor ik regelmatig via commercials of in tijdschriften voorbij komen. Laat het woord 'eerste' maar weg, want nu ik de 40 bijna ben gepasseerd lijken de grijze haren twee keer zo snel tevoorschijn te komen en de rimpels in mijn voorhoofd en rondom mijn ogen worden steeds dieper.

Al zegt mijn omgeving dat het wel meevalt, ik zie het toch echt. Of moet ik nu ook aan een nieuwe bril? Wat het ook is, een beetje selfcare kan nooit kwaad. Ik vond 3 tips om in elk geval je huid zo gezond mogelijk te houden.

Tip 1 - Doe voorzichtig met de zon

De zon is het sterkst tussen 12.00 en 15.00 uur. Een gevoelige huid kan al na een half uur verbranden, maar dit merk je dat pas uren later. Onbeschermd zonnen veroorzaakt op korte termijn verbranding van de huid en op lange termijn versnelde huidveroudering en huidkanker (bron: RIVM). De meest eenvoudige tip is dus: vermijdt de zon, blijf in de schaduw, smeer een hoge factor (factor 30) als je je toch bloot geeft, draag een zonnehoed of pet. Die portie vitamine D krijg je al als je 15 minuten in de zon hebt gezeten.


Tip 2 - Drink genoeg water

Je hebt het vast wel eens gehoord: minstens acht glazen water per dag zorgen ervoor dat je huid zuiver blijft, dat puistjes wegblijven en dat rimpels verminderen. Volgens een recent Brits onderzoek is het nog waar ook. De vrouwelijke deelnemers aan het onderzoek werd gevraagd om elke dag anderhalve liter water te drinken en verder niets aan hun levensstijl te veranderen. Uit de resultaten bleek dat vrouwen die water dronken hun rimpels met gemiddeld 20 procent verminderd zagen. Water dat salicine bevat, kan de rimpels tot 24 procent verminderen. Dermatologen merken hierbij wel op dat het water drinken enkel werkt als buitenste huidcellen in topconditie zijn en dus veel water kunnen vasthouden (bron: Nieuwsblad.be). Tip 1 en 3 ook toepassen dus.


Tip 3 - Smeer je huid gezond

Die haren geef ik af en toe een kleurtje en mijn rimpels ga ik zelf sinds kort te lijf met The Drops of Youth van The Body Shop en dat bevalt mij wel! De naam is veelbelovend, druppeltjes die je huid jonger maken. Het flesje heeft een mooie groene kleur met een handig pipetje. Het is makkelijk in gebruik en de drops zijn lekker stevig. 99% van de ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong en het beschermt je huid tegen luchtvervuiling binnens- en buitenshuis. Als ik twee druppeltjes op mijn huid heb gelegd word ik wel een beetje blij, want zal dit mijn huid echt verjongen? De drops trekken snel in en voelen niet plakkerig aan wat ik erg fijn vind. De drops gebruik ik zowel 's ochtends als 's avonds voordat ik mijn dagcrème aanbreng, en na een paar weken lijken mijn rimpels echt wel wat minder. Ik geloof het bijna niet, dus toch mijn bril maar opgezet en het is echt waar. Met deze drops maak je je huid zeker blij. Zelf voel ik me nu 40 min en ik kan weer stralend de zomer tegemoet. Heerlijk spul die The Drops of Youth

Tessa Droge
Officemanager en planner als beroep en in haar vrije tijd dol op lezen, lekker eten, winkelen en reizen. De dingen waar ze zoveel plezier uithaalt test ze graag uitgebreid uit. Voor Happlify probeert ze (nieuwe) producten en schrijft over haar bevindingen. Je zal haar hier zeker nog vaker tegenkomen.

 

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.