Happlify: de leukste shopping guide + blog

2 Juli is het Wereld UFO dag en als er één verschijnsel is waarover de meningen verdeeld zijn, dan is het wel of UFO’s en/of buitenaards leven bestaan. Vandaag deel ik 5 leuke UFO-gerelateerde weetjes om deze speciale dag te vieren.

1 - De bandnaam van Foo Fighters is ontleend aan UFO’s

Als ik Foo Fighters zeg, denk jij waarschijnlijk meteen aan de rockband met frontman Dave Grohl. Maar wist je dat de bandnaam zijn oorsprong heeft in de UFO-geschiedenis? ‘Foo Fighter’ was een term die de US Air Force tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikte. De term refereerde aan onverklaarbare fenomenen en vreemde vliegende objecten, voordat de term UFO (Unidentified Flying Object) voor die verschijnselen in het leven werd geroepen. Dave Grohl vertelde onlangs dat hij in een ‘UFO-fase’ zat tijdens het bedenken van de bandnaam.

2 - De term ‘vliegende schotel’ was een ongelukje

Een andere term die vaak gebruikt wordt voor UFO is ‘vliegende schotel’ of ‘flying saucer’ in het Engels. En hoewel deze benaming nu heel gewoon is, is hij ontstaan door een misverstand. Hoe dan? Amateurpiloot Kenneth Arnold vloog in 1947 in de buurt van Mount Rainier. Hij was op zoek naar een vliegtuigwrak, toen hij een UFO waarnam en daarvan via radio melding maakte. Hij omschreef de bewegingen die het object maakte als ‘hoe het eruit zou zien als je een schotel (saucer) pakt en over het water gooit’. De persoon aan de andere kant vatte dat op als dat de objecten zelf eruit zagen als schotels. Voilà: de term ‘vliegende schotel’ was geboren.

3 - Legio beroemdheden geloven in buitenaards leven

Vraag de gemiddelde Amerikaanse celebrity of ze geloven in UFO’s en aliens en een groot deel zal volmondig ‘ja’ zeggen. Onder anderen Miley Cyrus, January Jones, Post Malone en Russell Crowe beweren ooit een UFO gezien te hebben. Voormalig Blink-182 lid Tom DeLonge is zelfs zo overtuigd van het bestaan van buitenaards leven dat hij er een apart platform (To The Stars) voor heeft opgezet waarop hij samen met verschillende enthousiastelingen probeert het mysterie rondom buitenaards leven te ontrafelen.

4 - UFO’s kwamen al voor in 14e eeuwse schilderkunst

UFO art

Wie denkt dat speculatie over UFO’s en buitenaards leven iets van de recente geschiedenis is, heeft het mis. Wist je dat UFO’s al zo vroeg als in de 14e eeuw werden afgebeeld in de schilderkunst? In onderstaand schilderij van Carlo Crivelli is in de lucht heel duidelijk een Unidentified Flying Object te zien. En dit is niet het enige schilderij waarin een dergelijk object voorkomt; ook in werken van onder anderen Saint Giovannino en Aert de Gelde zijn ze te zien.

5 - Wetenschappers maakten een mix-tape voor Aliens

Weet je nog? Als je in de jaren ’80 of ’90 aan iemand wilde laten zien wie je was, dan maakte je een mixtape voor hen met al je favoriete muziek. Precies dat deden wetenschappers een jaar of 40 geleden; ze maakten een mixtape voor aliens! NASA ruimtesondes Voyager 1 en 2 hadden beide een koperen grammofoonplaat aan boord met daarop geluiden van de aarde. Denk daarbij aan natuurgeluiden zoals donder, wind en regen, groeten vanaf de aarde in 55 talen, walvisgeluiden en natuurlijk… muziek! Onze buitenaardse vrienden kregen onder anderen nummers van Bach, Chuck Berry en Louis Armstrong te horen.

Ik sluit af met een persoonlijk buitenaards feitje, want tijdens mijn opleiding als grafisch ontwerper heb ik een aardig woordje ‘Aliens’ geleerd. Voor mijn Engelse les kreeg ik de opdracht samen met een klasgenoot een mailwisseling uit te schrijven over een grafisch project. Deze klasgenoot en ik sloten iedere mail consequent af met de term ‘Greetings’. We kregen de opdracht terug van de docente met een aardig cijfer en de opmerking ‘Only aliens say Greetings’.

Greetings to ufo's

Dus mochten ze vandaag bij me aan de deur staan, dan weet ik ze in ieder geval vriendelijk te begroeten ;)

 

Vera Bertens

De auteur: Vera Bertens

Vera Bertens is het creatieve hart en brein achter Franje Design, wat zij oprichtte in 2009. Naast haar wonderlijke wereld vol lieve en grappige wezens illustreert en ontwerpt zij ook in opdracht vanuit haar atelier in Tilburg. Wij houden van haar werk en nodigen je uit deze Nederlandse gem zelf te ontdekken. De blogposts van Vera >

 

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.