Happlify: de leukste shopping guide + blog

Zoals je al eerder in een blogpost van Jinske hebt kunnen lezen maakt creatief bezig zijn je hoofd tot rust. Zeker als mediteren niet meteen voor je is weggelegd kan een DIY project de uitkomst zijn. Daarom hier weer zo'n fijne blogpost van Jinske aka iMakin. Met deze DIY maak je ook nog eens een mooi object voor in huis waar je je lentebloemetjes in kwijt kan of... heel hip droogbloemen!

Van bloemen in huis word ik altijd blij. In een bos bloemen zijn er altijd bloemen die sneller zijn uitgebloeid dan andere. Het is zonde om dan meteen de hele bos weg te gooien, maar een half bosje bloemen staat ook zo karig. Van de langbloeiers kun je nog een tijdje extra genieten in deze mooie houten vaasjeshouder.

imakin DIY project

Benodigdheden:

  • vurenhouten lat (80 x 5 x 1,6 cm)
  • liniaal
  • potlood
  • afkortzaag
  • verstekbak
  • speedboor (17 mm)
  • schuurpapier met fijne korrel
  • alleslijm of houtlijm
  • 5 glazen reageerbuisjes (ø16 mm x 150 mm)

Stap 1

Leg de houten lat plat op tafel en zet een streepje met het potlood bij 26 cm, 52 cm en 66 cm. Je hebt nu twee stukken van 26 cm en twee stukken van 14 cm.

Stap 2

Leg de lat in de verstekbak en zaag de lat in verstek (onder een hoek van 45 graden). Let erop dat de hoek naar binnen afloopt. Dus bijvoorbeeld: de bovenkant van het latje blijft 26 cm en de onderkant wordt dan 23 cm.

Stap 3

Pak een van de latjes van 26 cm. Meet nu aan de bovenkant af waar de gaten voor de glazen buisjes moeten komen. Vanaf de rand is dat bij 3 cm, 8 cm, 13 cm, 18 cm en 23 cm. Geef bij deze punten ook het midden aan op 2,5 cm.

Stap 4

Boor bij alle vijf de punten een gat met de speedboor. Zorg er hierbij voor dat je de boor goed rechtop houdt.

Stap 5

Schuur alle latjes netjes glad.

Stap 6

Breng wat lijm aan op alle kopse kanten van de latjes. Druk de delen op elkaar zodat er een rechthoekig frame ontstaat. Laat de lijm goed drogen terwijl je de latjes aan blijft drukken. Je kunt hiervoor eventueel ook lijmklemmen gebruiken.

Stap 7

Doe de reageerbuisjes in de houder. Vul de reageerbuisjes met water en doe er bloemen in.

Deze vaasjeshouder is niet alleen leuk voor verse bloemen, maar je kunt hem ook gebruiken om droogbloemen in te stylen.

 

Auteur - Jinske Verpalen van imakin DIY design
Do It Yourself maar dan moderner, stoerder en eigenwijzer! Jinske vertaalt de laatste lifestyle trends in haalbare DIY projecten. Haar missie is om je te inspireren (vaker) creatief aan de slag te gaan en te laten zien dat DIY niet moeilijk is, maar vooral heel leuk. Bij www.imakin.nl vind je de leukste alles-in-één DIY pakketten waar je zelf eenvoudig mee aan de slag kunt. Doe het lekker zelf, daar word je happy van!
Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.