Elke maand zetten we een bijzondere ster in de spotlight op Happlify.nl - de Happlify Crew webshop van de maand! Bij Happlify zijn we altijd op zoek naar die speciale plekjes op het internet waar je blij van wordt. In deze gloednieuwe rubriek krijg je de kans om kennis te maken met de meest unieke, creatieve en inspirerende webshops, merken of events die bij de Happlify Crew zijn aangesloten. Ken of heb je zelf een toffe shop? Tip ons hier of meld je hier aan.

Deze maand in de spotlight: Sofia's Brocante

Ontdek Sofia's Brocante: onze Happlify Crew webshop van de maand oktober! We zijn al jaren fan van dit pareltje in de wereld van vintage en brocante. Als SYSO hebben we de eer gehad Sofia's droom vorm te geven - van branding tot webshop en coaching. Het resultaat? Een online schatkist boordevol nostalgische schatten en hun verhalen. Sofia's oog voor detail en passie voor het verleden is aanstekelijk. Elk stuk in haar collectie heeft karakter, geschiedenis en vaak een leuke quirky twist. Ontdek Sofia's Brocante en laat je meevoeren door de charme van wvervlogen tijden. Het is meer dan een webshop - het is een tijdreis voor vintage-liefhebbers! Wij stelden Sofia een aantal vragen, lees je mee?

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Sofia van de webshop Sofia’s Brocante. Sinds 1 jaar ben ik trotse eigenaar van de webshop Sofia’s Brocante, daarnaast ben ik part-time stewardess van beroep.

Hoe ben je op het idee gekomen om met jouw winkel en/of webshop te beginnen?

In de Coronatijd ben ik begonnen om mijn oude passie voor vintage en brocante nieuw leven in te blazen door de spullen die ik in Frankrijk had gevonden op Instagram te verkopen. Het werd dusdanig succesvol dat het handmatig verwerken van de bestellingen mij boven het hoofd groeide en ontzettend tijdrovend was.

Toen bedacht ik mij dat een webshop de administratieve kant van mijn passie geautomatiseerd zou kunnen doen, wat mij heel veel tijd en energie zou gaan besparen. Ook zou het voor de klanten veel makkelijker en leuker zijn om veel efficiënter de brocante spullen op leuke een overzichtelijke manier te kunnen shoppen. Dit waren voor mij redenen om voor een webshop te kiezen. Door te googlen kwam ik uit op Sell your stuff online. De website van Sell your stuff online en de look and feel spraken mij meteen aan en  zo kwam de samenwerking met Mariko tot stand, zie deze casestudy, en ben ik nu eigenaar van de webshop Sofia’s Brocante.

Wat is momenteel jouw meest favoriete product en waarom?

Heel veel producten vind ik leuk, maar vooral de dingen die een instant trip down to memory lane geven. Om een voorbeeld te noemen: ik heb een zwak voor retro weerhuisjes.

Het brengt mij meteen terug naar mijn jeugd toen ik het als kind fascinerend vond hoe dat mannetje en dat vrouwtje in dat weerhuisje naar voren of naar achteren gingen. Mooie herinneringen.

Zo heb ik dat ook met het alom bekende blauwe koekblik wat ooit in de jaren 60/70 werd uitgegeven door AH en wat altijd bij mijn opa op tafel stond. Als ik het blik op voorraad heb is het meestal meteen uitverkocht, want ik ben blijkbaar niet de enige die zoete herinneringen heeft bij dit specifieke koekblik. Of de limonade glaasjes met fruit erop waar we thuis als kind gifgroene gazeuse van Raak uit dronken. Zo kan ik nog een hele lijst opnoemen van items die blije herinneringen oproepen en om die reden favoriet zijn.

Verder zijn antieke en curiosa items favoriet, omdat ze tot de verbeelding spreken. Ik heb ook altijd een zwak voor hoeden gehad en heb ze ook veel gedragen. Zo nu en dan kom ik hele oude exemplaren tegen.

Er staat er nu een in de webshop die dateert uit 1890 en zit in een leren hoedendoos, met een verweerde sticker met “Eindhoven” erop. Mijn fantasie gaat dan op de vrije loop. Van wie is de hoed geweest? Welke reizen heeft deze hoed afgelegd? Wie heeft deze hoed ooit met de hand gemaakt? Er zitten mooie verhalen vast aan dit soort items, en ze zijn vaak het ook heel decoratief in je interieur.

Wat vind jij het leukste aan het runnen van je webshop?

Klanten blij maken en gek genoeg het inpakken van de bestellingen. Het geeft mij het gevoel van cadeautjes inpakken en daar word ik heel bij van.

Hoe houd je je webshop/collectie boeiend voor je klanten?

Als eerste probeer ik zoveel mogelijk aparte vondsten te vinden voor de webshop. Een hele leuke uitdaging die mij op hele leuke en bijzondere plekken brengt. Daarnaast door de collectie wekelijks aan te vullen met nieuwe gevonden voorwerpen. Ook het schrijven van blogs hoort daarbij, zodat mensen niet alleen kunnen shoppen, maar ook blogs kunnen lezen.

Wat vind je van Happlify? En waarom sta jij met je shop op Happlify?

Happlify is een super gezellige shopping guide met de leukste webshops, tips, weetjes en DIY projecten. Er is dus voor iedereen wel iets leuks te vinden en te lezen op Happlify.

Ik ben Happlify Crew Member omdat Happlify voor positiviteit en kwaliteit staat, wat ik met Sofia’s Brocante ook graag aan de mensen bied.

Is er nog iets leuks wat we over jouw webshop moeten weten?

De lezers van dit blog kunnen eenmalig met de kortingscode HAPPYBRO2024 met 15% korting shoppen bij mijn webshop www.sofiasbrocante.nl. Bij een bestelling van €75,- betaal je geen verzendkosten.

Who's next?

Ben jij ook zo benieuwd welke webshop we volgende maand uitlichten? Zorg dan dat je niets mist en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Heb je zelf een suggestie welke webshop er Happlify Crew webshop van de maand moet zijn? Tip ons dan en wie weet!

 

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.