Happlify: de leukste shopping guide + blog

Zorgen voor jezelf klinkt zo vanzelfsprekend, maar wanneer dóe je dat nou ook echt? Meer bewegen, mediteren, een boek lezen, een dagje weg... Er zijn genoeg manieren om voor jezelf te zorgen en die kunnen verbazend eenvoudig zijn. Wat dacht je van te beginnen met het verzorgen van je huid? Dat is een heel dankbare bezigheid, wist je dat? Want als je je huid goed verzorgd, ga je er namelijk binnen no-time stralender en gezonder uitzien.

Gua Sha: de ontdekking van het jaar

De Gua Sha-steen vind ik persoonlijk toch wel de (huidverzorgings)ontdekking van het jaar. Je hebt ze vast wel voorbij zien komen in je Instagram-feed. De platte, gladde stenen zijn gemaakt van rozenkwarts, amethist of jade voor een stevige, verjongende gezichtsmassage.

masseren met Gua Sha

Wat is Gua Sha precies?

De Gua Sha-massagetechniek is overgewaaid uit Azië, waar het al eeuwen wordt toegepast. Om precies te zijn komt Gua Sha oorspronkelijk (2.000 jaar geleden) uit de traditionele Chinese geneeskunde. Het woord bestaat uit twee delen, namelijk 'gua', wat schrapen betekent, en 'sha', wat zand of zandkorrels betekent. Een behandeling is dus het 'wegschrapen van zandkorrels'. Metaforisch dan, want 'sha' staat voor vastgezette of opgehoopte chi, dat levensenergie betekent. De Gua Sha-stenen zijn er in verschillende vormen zoals je hieronder kunt zien.

En ja, ook ik heb een Gua Sha-steen en gebruik deze inmiddels 's morgens en 's avonds in combinatie met een serum of olie.

rozenkwarts Gua Sha vormen

Waarom zou je een Gua Sha gebruiken?

Omdat het werkt. Niet alleen spreek ik hier uit ervaring, ook als je gaat googlen vind je genoeg succesverhalen. De Gua Sha-steen gebruik je niet alleen voor je gezicht, maar wordt ook vaak toegepast op het lichaam (nek, schouders, rug e.d.). Door massage met de platte steen wordt de bloedsomloop gestimuleerd, waardoor blokkades worden opgegeven en de huid een roze glow krijgt. Gua Sha wordt ook vaak ingezet om de contouren van je gezicht strakker te maken, rimpels en fijne lijntjes te verzachten en huidtextuur te verbeteren.

Gua Sha rugmassage

Hoe gebruik je een Gua Sha?

Kijk zeker op YouTube als je wilt zien hoe het werkt. Maar hier alvast een handig stappenplannetje. 

  1. zorg voor een goed gereinigde huid
  2. gebruik een paar druppels gezichtsolie en verdeel over je gezicht
  3. schraap de Gua Sha-steen in één richting, terwijl je deze in een hoek van 30-45 graden houdt. Schraap vanaf je kin en kaaklijn omhoog en vanuit het midden van je gezicht naar buiten
  4. als je ook je decolleté en hals wilt masseren, werk dan vanaf de nek omhoog

LET OP: je mag de massage best voelen, maar druk de steen niet te hard in de huid.

Wat is Gua Sha en hoe pas je het zelf toe?

Waar koop je een goede Gua Sha?

Je vindt deze skin tools nu veel makkelijker dan eerst omdat er meer vraag naar is. Dat is ook de reden waarom er zoveel diversiteit is in kwaliteit. Wil je een echte edelstenen Gua Sha, kijk dan eens bij LimberLux, zij verkopen verschillende soorten en vormen Gua Sha's. Deze amethist Gua Sha met roller gaat sowieso op mijn wishlist! Wil je zelf aan de slag? Check dan deze luxe set met Rozenkwarts roller, gua sha en vitamine C hyaluronzuur gezichtsserum. Deze set komt in een mooie doos en gebruiksinstructies. De luxe rozenkwarts Gua Sha set is verkrijgbaar bij Limberlux

Rose Quartz Roller, Gua Sha en Vitamine C serumVertel, gebruik jij een Gua Sha of overweeg je deze te gaan gebruiken? Deel het hieronder met ons!

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.