Happlify: de leukste shopping guide + blog

Ben je nog op zoek naar de perfecte gezinsvakantie voor deze zomer? Overweeg dan eens serieus een cruise, want een cruise biedt een unieke combinatie van avontuur, ontspanning en plezier voor alle leeftijden. In dit artikel lees je waarom een cruise de ideale keuze is voor jouw volgende gezinsvakantie. Ja, ook leuk met peuters en pubers :)

Wij reizen zelf trouwens graag met Holland America Line. De reden hiervoor is dat het rustig is. Je kiest hiermee niet voor een luidruchtige party feestcruise of een plek waar je veel (kleine) kinderen vindt. Het is relaxt en we rusten er uit.

Waarom een cruise met het gezin?

Cruises bieden een zorgeloze vakantie-ervaring met iets voor iedereen. Van peuters tot tieners, er zijn activiteiten en voorzieningen die passen bij elke leeftijdsgroep. Bovendien, met accommodatie, eten en entertainment inbegrepen, zijn cruises een handige all-inclusive optie voor gezinnen.

Cruisen met kinderen, de tips

Cruisen met kinderen kan een onvergetelijke ervaring zijn voor het hele gezin, mits goed gepland en voorbereid. Hier zijn enkele tips om van jullie cruisevakantie een groot succes te maken:

1 - Kies de juiste cruise

Niet alle cruises zijn even geschikt voor kinderen. Zoek naar familievriendelijke rederijen die speciale programma's en faciliteiten voor kinderen bieden. Sommige schepen hebben geweldige waterparken, klimmuren, kinderclubs en activiteiten die speciaal zijn ontworpen om jongere gasten te vermaken. Het is ook slim om de routes te bekijken; sommige bestemmingen zijn interessanter voor kinderen dan andere.

💡 TIP: Wist je dat Disney ook aan cruises doet? Met Disney Cruise Line varen ze de hele wereld over. Vorig jaar deed een schip Rotterdam nog aan. Uiteraard vind je aan boord veel plezier voor jong en oud én lopen er Disney figuren rond.

Disney Cruise Line

 2 - Reserveer een familievriendelijke hut

Cruisehutten variëren sterk in grootte en voorzieningen. Voor gezinnen zijn er vaak speciale familiehutten of aangrenzende hutten die meer ruimte en gemak bieden. Sommige hutten hebben zelfs een apart slaapgedeelte voor kinderen, wat voor iedereen prettig kan zijn.

3 - Pak slim in

Naast de gebruikelijke vakantiespullen is het handig om een klein reisapotheekje mee te nemen, evenals voldoende zonnebrandcrème, zwemkleding, en eventueel eigen reddingsvestjes voor de kleintjes. Denk ook aan entertainment voor de momenten dat de kinderen zich aan boord moeten vermaken, zoals boeken, spelletjes, en tablets.

4 - Plan vooraf activiteiten

Veel cruises bieden een breed scala aan activiteiten aan boord en excursies aan land die geschikt zijn voor kinderen. Het is slim om vooraf enkele van deze activiteiten te plannen, zodat je zeker weet dat er voor iedereen iets leuks te doen is. Vergeet niet om ook wat rustdagen in te plannen, zodat iedereen kan ontspannen. 

5 - Spreek vaste tijden af om samen te eten

Omdat alles kan, betekent het nog niet dat het moet, zeker als het gaat om eten. Om te voorkomen dat iedereen de hele dag door eet en drinkt, wat op een cruise mogelijk is, is het goed hier afspraken over te maken. Bovendien biedt een cruisevakantie de uitgelezen mogelijkheid om eens écht gezamenlijk te dineren.

Disney Cruise Line - Disney Magic ©Disney

©Disney

6 - Gebruik de kinderclubs

De meeste familievriendelijke cruiseschepen hebben kinderclubs die activiteiten aanbieden voor verschillende leeftijdsgroepen. Dit is niet alleen leuk voor de kinderen, maar geeft de ouders ook de gelegenheid om zelf even te ontspannen of te genieten van activiteiten die minder geschikt zijn voor kinderen.

7 - Blijf flexibel

Met kinderen reizen betekent vaak dat niet alles volgens plan verloopt. Het is belangrijk om flexibel te blijven en bereid te zijn om plannen aan te passen als dat nodig is. Misschien wil je een dagje langer bij het zwembad blijven hangen of een geplande excursie overslaan als de kinderen (en jij) moe zijn.

8 - Veiligheid voorop

Leer je kinderen de basisveiligheidsregels op een schip, zoals niet rennen in de gangpaden, altijd een volwassene bij zich hebben, en het belang van het dragen van een reddingsvest tijdens de veiligheidsoefening. Veel schepen hebben ook polsbandjes voor kinderen met de hutnummer en noodnummers.

9 - Geniet samen

Het belangrijkste is om samen te genieten en prachtige herinneringen te maken. Een cruisevakantie biedt een mooie kans om als gezin nieuwe plekken te ontdekken, samen te ontspannen en te genieten van de tijd met elkaar.

Met deze tips zorg je voor een soepele en plezierige cruise-ervaring voor het hele gezin. Veel plezier op jullie avontuur!

Lees ook 👉 Duurzaam cruisen: hoe milieuvriendelijk te reizen?

Een gezinsvriendelijke cruise is de perfecte manier om samen onvergetelijke herinneringen te maken. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of cultuur, een cruise heeft het allemaal. Via de website Cruisewinkel zijn er veel mooie reizen te boeken vanuit Nederland. Wij vinden het zelf super fijn om op te stappen en meteen je eigen hotelkamer te hebben die met je meereist. Waar je ook gaat en staat, je kamer is altijd dichtbij, zonder gedoe. Het schip, hoe groot ook, voelt altijd vriendelijk en is gezellig. Bovendien hoeft je niet naar een haven heen en weer te vliegen, wat weer geld en vervuiling scheelt.

Beeld: Unsplash

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.