Happlify: de leukste shopping guide + blog

Laatst vond ik een heel inspirerende video. In deze korte video vertellen drie unieke 100-jarigen hun meest waardevolle levenslessen, en ook waar ze spijt van hebben. Dit inspireerde mij dit artikel te schrijven. Want iedereen wil oud worden, maar niemand wil het blijkbaar zijn. Toch kun je zelf veel doen om zo gelukkig mogelijk oud(er) te worden, lees maar gauw verder.

De manier waarop we leven, denken en handelen als we volwassen legt de basis voor de kwaliteit van ons leven op latere leeftijd. Gelukkig ouder worden begint met de gewoontes die we vandaag vormen. Of je nu ergens in de 30 bent of je je in de bloei van je leven bevindt, dit is het perfecte moment om bewust te worden van de kleine dagelijkse keuzes die een grote impact hebben op je toekomstige zelf.

Omarm een positieve mindset

Je houding nu zet de toon voor je toekomst. Begin met het cultiveren van een optimistische kijk op het leven en het ouder worden. Dit betekent niet dat je de realiteit uit het oog verliest, maar wel dat je leert om uitdagingen te zien als kansen voor groei en ontwikkeling. Door je te richten op wat goed gaat en dankbaarheid te oefenen, versterk je een positieve mindset die je gevoel van geluk en tevredenheid op de lange termijn bevordert.

Lees ook 👉 10 Slimme manieren om geluk aan te trekken

Actie!

Fysieke activiteit is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Vind een sport of activiteit die je leuk vindt en integreer deze in je dagelijkse routine. Het gaat er niet om dat je jezelf uitput, maar om plezier te hebben en actief te blijven. Dit kan wandelen met vrienden zijn, yoga, dansen of fietsen. Wat je ook kiest, zorg dat het iets is waar je naar uitkijkt.

Blijf ondernemend, zorg dat je bijvoorbeeld altijd zonder gedoe in de auto blijft rijden. Dat klinkt gek, maar als je dat nu al laat versloffen, stap je er later zo makkelijk niet meer in. Onthoud: een auto is vrijheid! En een auto leasen op later leeftijd wordt steeds meer mogelijk.

Lees ook 👉 Kies een sport die wél bij je past

Voeding is je brandstof

Wat je eet, heeft invloed op hoe je je voelt, nu en in de toekomst. Richt je op een gebalanceerd dieet met veel groenten, fruit, volkoren producten en eiwitten. Experimenteer met nieuwe recepten en maak van gezond eten een avontuur. Een goede voeding is niet alleen belangrijk voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale veerkracht.

Koester relaties

De relaties die we opbouwen en onderhouden, zijn van onschatbare waarde voor ons geluk. Investeer tijd en energie in vriendschappen en familiebanden. Wees open voor nieuwe connecties; je weet nooit welke deuren ze kunnen openen. Echte vrienden verrijken je leven, bieden steun en stimuleren ons om te blijven groeien.

Naar mate mensen ouder worden, is de kans steeds groter om alleen te komen te staan. Je hoeft natuurlijk nooit alleen te blijven, er zijn genoeg manieren om weer aan een leuke levenspartner te komen. Zo is er 60 plus dating, dat zal er later ook vast nog wel zijn ;)

Lees ook 👉 5 Goede redenen waarom échte vriendschap zo belangrijk is

Sta open voor verandering en groei

Het leven is een reis met constante veranderingen en uitdagingen. Door flexibel en aanpasbaar te zijn, kun je elke levensfase met vertrouwen en gratie navigeren. Zie verandering als een kans om te leren en te groeien, zelfs als het oncomfortabel aanvoelt. Het ontwikkelen van veerkracht en openheid voor nieuwe ervaringen is cruciaal voor een gelukkige toekomst.

Last but not least

Gelukkig ouder worden is een kunst die iedereen kan leren. Door positief te blijven, actief en betrokken te blijven bij het leven, goed voor ons lichaam en onze geest te zorgen, onze relaties te koesteren en te accepteren en aan te passen aan verandering, kunnen we de jaren die nog komen met open armen verwelkomen.

Levenslessen van 100-jarigen

En hier dan de bijzondere video waarover ik het had. Opmerkelijke gesprekken over het belang van familie, mensen, relaties en liefde. Hun kijk op het leven geeft absoluut inspiratie en motivatie.


Beeld: Unsplash

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.