Happlify: de leukste shopping guide + blog

Is het een toetje? Is het een taartje? Is het een traktatie? De Japanse Fruit Sando is het allemaal! Deze fruitige sensatie is een hit in Japan en het is de hoogste tijd om deze lekkernij hier te introduceren.

Wat is een Fruit Sando?

De Fruit Sando is een sandwich van super fluffy wit brood, rijkelijk belegd met slagroom en vers, sappig fruit. Het fruit is meestal diagonaal gerangschikt, zodat de sandwich bij het doorsnijden picture perfect is! Elk hap is een feestje waarin zoet, fruitig en romig perfect in balans zijn. Even nog over het brood, dat is de Japanse shokupan, een melkbrood dat bekend staat om zijn zachte en luchtige textuur.

De oorsprong van de Fruit Sando

Het is niet helemaal bekend waar de Fruit Sando vandaan komt, maar we weten wel dat ‘ie in de jaren ’80 in Japanse fruitwinkels en cafés opdook. Voor Japanse fruitwinkels waar je fruit van de allerbeste kwaliteit kan vinden is de Fruit Sando een aantrekkelijke manier om deze producten te presenteren. Al snel werd de Fruit Sando populair onder zowel de lokale bevolking als toeristen, en tegenwoordig is het een veelvoorkomende lekkernij in Japanse bakkerijen en cafés. Daar kun je deze traktatie dus vinden als je eens in Japan bent.

Fruit Sando met matcha recept

Het maken van een Fruit Sando thuis is lekker makkelijk en het resultaat verbluffend. Ik heb er nog extra smaak en kleur toegevoegd: matcha. Deze groene theepoeder, waarmee je ook een lekkere matcha latte maakt, is super lekker in combinatie met de zoete room.

Ingrediënten voor 2 personen:

5 grote aardbeien
100ml slagroom
2 tl matcha poeder
1tl poedersuiker
½ tl vanille-extract
2 sneetjes casino wit vam 1cm dik

Bereiding

  • Was de aardbeien en dep ze droog, als je kleinere aardbeien gebruikt heb je er misschien meer nodig.
  • Mix de slagroon, matcha poeder, poedersuiker en vanille extract in een kom tot je stevige pieken krijgt.
  • Leg de twee sneetjes brood op het werkblad en besmeer ze allebei met 1/3 van de slagroom.
  • Verdeel de aardbeien diagonaal over één van de boterhammen, begin in het midden. Verdeel de rest van de aardbeien over de rest van de boterham. Smeer vervolgens de rest van de slagroom over de aardbeien.
  • Leg de tweede boterham erop en onthoud hou de diagonale lijn loopt. Verpak de sandwich stevig in een stuk plasticfolie, je kunt nu alvast een lijntje tekenen om te onthouden hoe je hem straks gaat snijden.
  • Leg hem ongeveer een uur in de koelkast, haal hem eruit en snij hem diagonaal doormidden. Je kunt ook de korstjes eraf snijden, maar dat vind ik persoonlijk niet nodig (en ook zonde!).
  • Presenteer de Fruit Sando op een mooi bordje en geniet ervan!

Maak ‘m een keer als toetje voor je vrienden of familie, ik weet zeker dat je een glimlach op hun gezicht tovert!

  

Ingrid Beijer - Roppongi

De auteur: Ingrid Beyer

Ingrid van Happlify crew member Roppongi is een veel te bescheiden Japan-expert die je álle ins en outs kan vertellen. Roppongi is dé webshop voor liefhebbers van Japan, design, lekker eten, thee en DIY. Bezoek Roppongi en het blog regelmatig voor het snelste tripje naar Japan. De blogposts van Ingrid >

 

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.