Happlify: de leukste shopping guide + blog

Elk jaar als de kerstspullen weer uit de berging komen, begint hier ook de Elf on the Shelf pret weer. Een super leuke traditie voor kleine én grote kinderen :) Van oorsprong zijn de kerstelfjes de nieuwsgierige helpers van de kerstman, en ze hebben een speciale missie: het bewaken van het gedrag van kinderen tijdens de feestdagen. Lees hier alles over deze geliefde traditie en ontdek hoe je de tijd voor Kerst nog een beetje gezelliger kan maken (en leuker, dus minder stressvol).

Wat is de Elf on the Shelf?

Elf on the Shelf is niet zomaar een grappige kerstdecoratie; het is een interactieve traditie die gezinnen samenbrengt in de aanloop naar Kerstmis. Het begint allemaal wanneer de elf aan het begin van het seizoen zijn intrede doet in het huis. Elke ochtend vinden kinderen de elf op een nieuwe plek, en doet meestal iets wat niet mag, wat resulteert in opwinding en verwondering. Het verplaatsen van de elf biedt ouders de kans om creatief te zijn en een magische sfeer in huis te creëren. Met snoepjes, kleine briefjes kun je er zoveel leuks mee doen!

De geschiedenis van de Elf on the Shelf

De oorsprong van de Elf on the Shelf gaat terug tot 2005, toen Carol Aebersold en haar dochter Chanda Bell het gelijknamige boek publiceerden. Het verhaal, dat snel een kerstklassieker werd, vertelt over de avonturen van de scoutelfjes die door de kerstman worden uitgezonden om kinderen in de gaten te houden. Deze nieuwsgierige elfjes melden 's nachts aan de kerstman hoe het gesteld is met het gedrag van de kinderen.

Sofia en haar Elf

En over kleine én grote kinderen gesproken... Sofia van Sofia's Brocante inspireerde me om deze blogpost te schrijven. Haar Elf speelt de afgelopen dagen een leuke rol op haar Instagram account. Volgen, is gezellig!!
 

 

 

 

Voor wie is de Elf on the Shelf?

De Elf on the Shelf is dus echt voor iedereen die van een beetje fun en magie houdt tijdens de feestdagen. Deze traditie is vooral populair bij gezinnen met jonge kinderen, maar de betovering ervan strekt zich vaak uit tot alle leden van het gezin. Het geeft ouders de gelegenheid om het plezier van het seizoen te delen en herinneringen te creëren die een leven lang meegaan.

Kortom, een elf is veel meer dan een kerstversiering; het is een symbolische traditie die gezinnen verbindt en een extra dosis plezier aan de feestdagen toevoegt. Dus, laat de avonturen van de elf beginnen en geniet van een betoverende kerst vol verwondering en vreugde!

Elf on the shelf kersttraditie

Elf of the Shelf jongen verkrijgbaar bij Bol.com

Elf on the shelf kersttraditie

Elf on the Shelf meisje verkrijgbaar bij Bol.com

Inspiratie voor jouw elf game

Hier 100 leuke (en minder leuke) ideeën voor jouw eigen elfje. Trust me, het is echt een super blije traditie die je niet wilt missen!


💬 Vertel, het jij ook een elf?

Beeld: Unsplash

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.