Actieve vakanties zijn een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid van Europa te ontdekken terwijl je jezelf fysiek uitdaagt. Wandelen, fietsen, bergbeklimmen of watersporten houdt, er zijn veel bestemmingen die perfecte mogelijkheden bieden voor een actieve vakantie. Waar kun je het beste heen voor een vakantie vol avontuur en beweging? We zetten de vijf leukste actieve vakanties in Europa voor jou op een rijtje.

1. Fietsen langs de Donau in Oostenrijk

Een van de meest populaire fietsroutes in Europa is de Donauradweg in Oostenrijk. Deze route volgt de loop van de Donau en biedt spectaculaire uitzichten, charmante dorpjes en historische bezienswaardigheden. De route is grotendeels vlak, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel beginnende als ervaren fietsers. Langs de route kun je genieten van lokale culinaire hoogstandjes en overnachten in gezellige gasthoven. Vergeet niet om fietsendragers voor 3 fietsen mee te nemen als je met het gezin reist, zodat iedereen kan deelnemen aan deze prachtige tocht.

2. Kajakken in de fjorden van Noorwegen

Voor een unieke en avontuurlijke ervaring moet je zeker de fjorden van Noorwegen verkennen. Kajakken op de rustige wateren van de fjorden biedt een ongeëvenaard perspectief op de steile rotswanden, watervallen en afgelegen dorpen. De Geirangerfjord en de Nærøyfjord zijn twee van de meest adembenemende fjorden die je per kajak kunt ontdekken. Naast kajakken kun je hier ook genieten van wandelingen naar prachtige uitkijkpunten en zelfs een verfrissende duik in het fjord.

4. Bergbeklimmen in de Franse Alpen

De Franse Alpen zijn de perfecte bestemming voor liefhebbers van bergbeklimmen en alpinisme. Mont Blanc, de hoogste berg van West-Europa, trekt klimmers van over de hele wereld. Maar er zijn ook tal van andere uitdagende pieken en klimroutes voor zowel beginners als gevorderden. De regio Chamonix is een uitstekende uitvalsbasis voor bergbeklimmers, met tal van gidsen en klimscholen die je kunnen helpen bij je avontuur. Daarnaast biedt de omgeving ook mogelijkheden voor wandelen, mountainbiken en wintersporten.

3. Wandelen in de Dolomieten, Italië

De Dolomieten in Italië zijn een paradijs voor wandelaars. Dit berggebied biedt een indrukwekkende mix van ruige toppen, weelderige valleien en heldere bergmeren. Er zijn wandelroutes voor elk niveau, van eenvoudige wandelingen door alpenweiden tot uitdagende tochten naar bergtoppen. Een van de meest iconische wandelingen is de Alta Via 1, die je door enkele van de mooiste landschappen van de Dolomieten leidt. Naast wandelen kun je hier ook genieten van klimmen, mountainbiken en paragliden.

5. Surfen op de golven van de Portugese kust

Portugal staat bekend om zijn fantastische surfspots, vooral langs de westkust. Plaatsen zoals Peniche, Ericeira en Nazaré trekken surfers van over de hele wereld aan dankzij de consistente golven en het milde klimaat. Of je nu een beginner bent die zijn eerste golven wil pakken of een ervaren surfer op zoek naar een uitdaging, de Portugese kust heeft voor ieder wat wils. Naast surfen kun je hier ook genieten van andere watersporten zoals kitesurfen en windsurfen, en het verkennen van charmante kustdorpjes en prachtige stranden.

Actieve vakantieplanning

Het plannen van een actieve vakantie vereist wat meer voorbereiding dan een standaard strandvakantie. Zorg ervoor dat je de juiste uitrusting en kleding meeneemt, afhankelijk van de activiteiten die je van plan bent te doen. Denk aan goede wandelschoenen, fietsendragers en alle benodigde veiligheidsuitrusting voor watersporten. Daarnaast is het verstandig om je conditie op peil te houden en je goed voor te bereiden op de fysieke uitdagingen die je tijdens je vakantie zult tegenkomen. Veel plezier!

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.