Happlify: de leukste shopping guide + blog

Wat is er nou mooier dan het seizoen van groei en vernieuwing te vieren met een lief, duurzaam cadeautje dat beide symboliseert? In deze blogpost een fantastisch idee van Fleur aka @liefsvanfleur, dat niet alleen stylish en duurzaam is, maar ook ontzettend leuk om te maken: bloembolletjes in een waterglas!

Een cadeautje met betekenis

Bloembollen equals lente. Ze staan voor nieuw leven, groei, en bloei. Bloembolletjes in een waterglas zien er niet alleen heel mooi uit, maar ze staan ook een symbool van hoop en vernieuwing. Dit maakt het een perfect cadeautje voor vrienden, familie of als een attent gebaar voor de juffen en meesters van je kinderen, bijvoorbeeld tijdens het Lente Feest.

Duurzaam en herbruikbaar

Een ander geweldig aspect van dit cadeau is de duurzaamheid. Zodra de bloembolletjes zijn uitgebloeid, hoeft het verhaal niet te eindigen. Je kunt ze eenvoudig planten in de tuin of in een pot, zodat ze volgend jaar weer kunnen bloeien. Het waterglas waarin je de bolletjes hebt gepresenteerd, kan worden hergebruikt als drinkglas of als sfeervolle houder voor een waxinelichtje. Zo creëer je een cadeau dat blijft geven.

Liefs van Fleur bloembolletjes schoonmaken

Hoe maak je het?

Het samenstellen van dit charmante lente presentje is verrassend eenvoudig en een leuke activiteit om samen met de kinderen te doen. Volg deze stappen om jouw eigen bloembolletjes in een waterglas te maken:

  1. Kies je bloembollen - Ga voor lente favorieten zoals Tête-à-tête narcissen of Blauwe Druifjes.
  2. Voorbereiding - Haal de bolletjes voorzichtig uit elkaar en pel de buitenste laag af tot je een schoon, wit bolletje overhoudt.
  3. Schoonmaken - Spoel de wortels van de bolletjes zachtjes schoon onder de kraan.
  4. Het waterglas vullen - Doe een klein bodempje water in een stijlvol waterglas en plaats de bolletjes erin.
  5. Inpakken - Pak het geheel leuk in met wat cellofaan of kraftpapier en een lintje voor die extra speciale touch.
     

Liefs van Fleur bloembolletjes stylen

Perfect voor elke gelegenheid

Of je nu een uniek cadeau zoekt voor Pasen, een verjaardag, of gewoon als een lief gebaar, deze DIY bloembolletjes in een waterglas zijn een hit. Ze brengen de lente in huis, zijn milieuvriendelijk, en bovendien een plezier om te maken.
 

 

Heb je zelf ook een leuk idee of een ervaring met het maken van dit cadeau? Deel het met ons! En vergeet niet, HAVE FUN!

💛 Op zoek naar meer inspirerende en duurzame cadeau-ideeën? Meld je aan voor de Happy Thoughts nieuwsbrief, zo mis je voortaan helemaal niks meer!

  

De auteur: Fleur Foster-Dingley

Fleur is als fotografe gespecialiseerd in branding shoots voor creatieve vrouwelijke ondernemers. Je kunt bij Liefs van Fleur ook terecht voor styled products: unieke sfeerbeelden van producten die passen bij jouw merk. Fleurs' stijl: warm en sfeervol met oog voor detail. De blogposts van Fleur >

 

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.