Happlify: de leukste shopping guide + blog

Elk jaar openen wij bij het opruimen van de kerstboom onze eigen Time Capsule. Het is een stokoude goudkleurige papieren kerstbal met een kersttafereeltje erop. De bal opent als een doosje, er zaten vast ooit chocolaatjes in. Nu zitten er in het kerstdoosje door de tijd heen verzamelde spulletjes die allemaal een eigen betekenis hebben. Een Mexicaans bruidspaar met baby gelukspoppetje, een porseleinen Lucky Neko, handgemaakt engeltje van vilt, oud kerstlampje en een fortune cookie briefje van een kerstdiner ooit lang geleden.

Maar het meest belangrijk is onze jaarlijkse brief. Daarin blikken we terug op het afgelopen jaar. We benoemen de highlights, de herinneringen en waar we dankbaar voor zijn. En we beschrijven wat we wensen voor het nieuwe jaar. Dat is bijna een soort van voorspelling en altijd weer spannend om na een jaar terug te lezen. 

De bal hangt de hele kersttijd in de boom en bij het opruimen van alle kerstdecoraties gaat ‘ie pas weer open. Zo rond Driekoningen. Dan blikken we met een afsluitend glaasje glühwein terug op het oude jaar en schrijven we de nieuwe brief. De Time Capsule wordt weer tussen alle kerstspullen in gepakt om precies een jaar later weer te worden geopend.

Het is een mooie traditie die de afsluiting van de feestdagen een beetje meer lading geeft.

Voor jou heb ik zo’n Time Capsule brief gemaakt. Hiermee kijk je terug op jouw/jullie jaar. Je vult de Time Capsule in en bewaart deze met een leuk klein aandenken aan het afgelopen jaar. Het aandenken kan een foto zijn, een fortune cookie briefje, een lief kaartje... You name it. 

Bewaar dit in een doosje of envelop vervolgens bij je kerstspullen. Berg het op om vervolgens een jaar later te zien wat je deed en geleerd hebt. Super leuk 'voor later' als je dit jaar in, jaar uit doet! 

Time Capsule ideeën

En? Ga je aan de slag hiermee? Het is een gezellige bezigheid voor de Kerstvakantie om met het gezin samen te doen.

 

Mariko Naber

De auteur: Mariko Naber

Branding expert en online ondernemer Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Happlify, Sell your stuff online en branding agency Loaded ink BNO. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice.

  

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.