Happlify: de leukste shopping guide + blog

Ben je, net als ik, een onrustige slaper? Lig je vaak te malen voor het slapengaan of word je ’s nachts wakker en kun je daarna de slaap maar moeilijk vatten? Ik heb daar ervaring mee en ik wil graag mijn 5 tips delen die mij aan een gezonde nachtrust hebben geholpen. Hopelijk helpen deze misschien wat ongewone slaaptips jou ook!

Tips voor een rustige nacht

Na 8 uur de lampen dimmen, niet meer op je telefoon kijken en ’s avonds geen koffie drinken. Die tips kennen we nu allemaal wel. Maar onrustige slapers hebben zelfs na het opvolgen van al die maatregelen nog moeite met in slaap vallen of worden gedurende de nacht vaak wakker. Dat kan verschillende redenen hebben, zoals hoofdzaak nummer 1: stress. Ook mensen met ADD en ADHD zullen deze slaapproblemen vast herkennen. Wellicht heb je er baat bij deze 5 zaken aan je slaapritueel toe te voegen voor een gezonde nachtrust.

Zoutlamp

Zwaartedeken

Sinds ik slaap onder een verzwaarde deken, zijn mijn nachten zoveel rustiger. Ik val sneller in slaap en wordt gedurende de nacht minder vaak wakker. Slapen onder een zwaartedeken is misschien even wennen, maar ik wil echt niets anders meer! Het geeft echt een geborgen gevoel. Hier lees je meer over mijn ervaring met een zwaartedeken.

Dagboek

Dagboek

Misschien hield je als kind een dagboek bij. Over je nieuwe crush of over die vervelende juf of meester. Maar er zijn ook toffe dagboeken en invulboeken voor volwassenen. Je hoeft geen lange verhalen neer te pennen. De truc is dat je met behulp van een aantal vragen even de dag doorneemt en bij jezelf nagaat wat er die dag wel en niet goed ging. Ik heb naast een dankbaarheidsdagboek ook een zelfreflectie vragenboekje op mijn nachtkastje liggen. Ik schrijf niet iedere avond in beide, maar ik wissel ze af. Een fijn me-time momentje voor het slapengaan. 

TIP: kijk eens bij de categorie boeken, daar vind je een preview van een boek waar je wekelijks in noteert waar je blij van werd #sneakpeek 🍳

Spijkermat

Spijkermat

Als ik mensen vertel over mijn spijkermat, schrikken ze een beetje. Maar anders dan wat je in sprookjes vaak leest is een spijkermat geen lat met spijkers voor fakirs, maar juist een dun matras met drukpunten. Door middel van accupressuur kom je helemaal tot rust. Het werkt trouwens ook geweldig bij hoofdpijn en spierpijn. Ik combineer een spijkermat sessie met een korte meditatie. Even een rustgevend muziekje op de achtergrond en letten op mijn ademhaling doet wonderen. Vaak val ik daarna als een blok in slaap. SWILIX® Spijkermat - €29,95

Mediteren

Mediteren is helemaal niet zweverig. Ik doe het vaak in bed, zoals hierboven gezegd op mijn spijkermat, maar ook gewoon zonder. Bepaalde ademhalingsoefeningen die ik tijdens een cursus mediteren heb geleerd pas ik toe, zodat ik mijn hoofd even helemaal kan leegmaken. Vooral na een drukke werkdag of na een stressvolle gebeurtenis kan mij dit echt helpen weer tot rust te komen. Sinds ik mijn meditaties op mijn spijkermat doe heb ik ook veel minder last van nachtmerries. Erg fijn!

👉 Lees ook: Mediteren kun je zo super makkelijk leren
Mediteren kun je leren

Klamboe

Om ons bed hangt een XL klamboe. Heel handig want hij houdt ongewenste gasten als spinnen en muggen op afstand, wat natuurlijk al een rustgevende gedachte is. Maar ik vind het ook erg fijn omdat onze bedtent een geborgen gevoel geeft. En omdat hij gemaakt is van biologisch katoen, wordt het ook niet gauw benauwd, zoals bij plastic varianten. Echt een aanrader dus!

Voor nog geen €30 heb je al een mooie tweepersoons klamboe. TravelMore - €29,99

Ben of was jij ook een moeilijke slaper? Leuk om ervaringen en tips uit te wisselen zodat we elkaar kunnen helpen! Meer selfcare tips vind je op mijn blog.
 

Mirjam HartMirjam Hart van Een goed verhaal
Mirjam is trotse moeder van 3, dol op kleur in huis en hoopt vooral mensen te inspireren hun eerste groene stappen te zetten. Op haar blog eengoedverhaal.nu deelt ze daarom laagdrempelige tips voor een eco lifestyle. Daarnaast vind je er veel kinderkamer-inspiratie, grappige quotes en leuke uit tips!
De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.