Op 3 augustus was het Watermeloendag. We zijn een weekje later want zoooomer en langzaam. Bovendien zijn de watermeloenen nu volop verkrijgbaar en lekker! Dus pak een zoet stuk en krijg een immuunversterkende dosis vitamine A, B-6 en C binnen, plus hydratatie to the max tijdens tropische zomerdagen.
10 leuke watermeloen-weetjes
1. Watermeloen bestaat uit 92% water.
2. Watermeloen is het leuke, zomerse zusje van de komkommer.
3. Het woord 'watermeloen' verscheen voor het eerst in het Engelse woordenboek in 1615.
4. Een watermeloen heeft ongeveer 90 dagen nodig om te groeien, van planten tot oogsten.
5. Je kunt de schil van watermeloen gewoon eten.
6. Het eerste kookboek dat in 1796 in de VS werd gepubliceerd, heette American Cookery en bevatte een recept voor augurken met watermeloenschil.
7. De eerste geregistreerde watermeloenoogst vond bijna 5.000 jaar geleden plaats in Egypte en is afgebeeld in Egyptische hiërogliefen op muren van hun oude gebouwen. Watermeloenen werden vaak in de graftombes van koningen geplaatst om ze in het hiernamaals te voeden.
8. Volgens Guinness World Records werd de zwaarste watermeloen ter wereld ooit in 2013 gekweekt door Chris Kent uit Sevierville, Tennessee, met een gewicht van 158 kilo.
9. In de Verenigde Staten en Zuid-Amerika worden meer dan 300 soorten watermeloen geteeld. De meest voorkomende opties voor watermeloenen zijn zonder pit, pitloos, mini en geel en oranje.
10. Een goed rijpe en lekkere watermeloen herken je aan een gele ligplek en klinkt holler als je erop klopt dan een minder rijpe meloen.
Bonus: watermeloen is een van de meest koolhydraatarme vruchten die je kunt eten, dus mensen met een keto-dieet kunnen er met mate van genieten. Woohoo!
Watermeloen daiquiri
Ingrediënten
- handvol ijsblokjes
- 50 ml witte rum
- 25 ml watermeloenlikeur of gin (evt. met een watermeloen smaakje)
- 10 ml limoensap
- 100 g watermeloen (schoongemaakt), plus een partje om te garneren of een aardbei, ook leuk
Bereiding
Doe een handvol ijs in een blender die geschikt is om ijs te crushen, samen met de rum, watermeloenlikeur, limoensap en watermeloenvlees. Blend het samen glad.
Vul een hoog glas met wat ijsblokjes, giet de daiquiri eroverheen en garneer met een stukje watermeloen. Cheers!
Bron: Parade | BBCgoodfood
Interessant? Deel met iemand:
3 tips voor blije zomervoeten
Dé tapas ins & outs van Ibiza-fan Hanneke + heerlijke recepten